Houten keuken te Groningen

Deze houten keuken gaan we maken van Amerikaans Kersenhout. Naast het Kersenhout maken we een combinatie met Dekton Korus werkbladen en een mat wit gespoten achterwand. De recirculatie afzuigunit wordt met staalkabels aan het plafond gehangen en wordt voorzien van een plasmafilter. Qua layout is de keuken zéér efficiënt en is tot op de laatste centimeter van functies voorzien. De achterwand bevat een hoge koelkast voorzien van “0-graden-zones”, de vaatwasser bevindt zich onder de luxe stoomoven van AEG. Achter de hoge dubbele deuren van de achterwand schuilt de z.g. koffiecorner. Een maatwerk inrichting waar het koffieapparaat en koffieservies en -accessoires. De houten keuken wordt geplaatst tussen vloer en plafond, de vloer wordt een grijze gietvloer. De gietvloer wordt verzorgd door VDA gietvloeren te Vries.

Hier het eindresultaat…!

Plattegrond houten keuken te Groningen

Plattegrond houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Kersenhouten keuken te Groningen 05

Impressie houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Kersenhouten keuken te Groningen 04

Impressie houten keuken te Groningen

Houten keuken i.c.m. Dekton by Cosentino

Voor de vervaardiging van Dekton wordt gebruik gemaakt van de exclusieve PST-technologie, een technologisch proces dat een versnelde versie is van de metamorfe veranderingen die natuursteen ondergaat door duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen. Met elektronische microscopie is er geen enkele poreusheid van het materiaal waar te nemen. Dit is het gevolg van het exclusieve sinterings- en ultracompactieproces van DEKTON. DEKTON onderscheidt zich door de afwezigheid van poreusheid en microdefecten die spanningen of zwakke punten veroorzaken. Particle Sintering Technology (PST) probeert om datgene wat de natuur duizenden jaren kost in een aantal uren te bewerkstelligen door middel van een exclusief technologisch proces.

Door ultracompactie verkrijgt het materiaal zijn mechanische eigenschappen. Dit compactieniveau draagt in bijzondere mate bij aan de lage poreusheid van het materiaal, waardoor het product weinig onderhoud vergt n een leven lang meegaat. Alles is uitzonderlijk aan Dekton. Voor de ontwikkeling van Dekton sinteren we in eerste plaats de grondstoffen in basiscomponenten, om het aspect en de eigenschappen van de in het productieproces gebruikte deeltjes volledig te kunnen controleren. In het proces worden maar liefst 16 verschillende decoratietechnieken gebruikt waarmee een driedimensionaal ontwerp en oneindig veel esthetische mogelijkheden worden geboden.

Meer informatie over Dekton vindt u hier.