met hart & sool

De boom

“Ieder project bij studio SOOL heeft zijn eigen oorsprong, nog voordat uw wens er was, namelijk de boom. Hieruit realiseren wij met de grootste zorg unieke handgemaakte keukens & meubels. Deze komen middels een op u afgestemd ontwerpproces tot stand. “Tijd is kwaliteit” en dat is precies wat wij doen, wij nemen die tijd en staan voor u klaar met passie, kennis en natuurlijk ambacht!” 

Bart & Mark

“What WOOD you do?”

Wij, twee ondernemende broers, oftewel SOOLmates, hebben Studio SOOL in 2013 opgericht vanwege onze voorliefde voor het ontwerpen en het realiseren van allerlei objecten. Als duo  met onze passie voor massief hout en oog voor detail, kunnen wij vrijwel alles voor u verzinnen, ontwerpen en maken! Uniek maatwerk met advies, visie, en passie, dat is onze filosofie.

Studio SOOL - Bart Bakker (l) Mark Bakker (r) zw

“Uw wens is ons vertrek- en aankomstpunt via een route van allerlei inzichten, extremen en uitkomsten. Van idee tot oplevering, wij adviseren, denken en realiseren voor u.”

Elke opdracht verdient onze uiterste zorg, aandacht en liefde. Door elke opdracht nauwkeurig te definiëren en analyseren, willen wij het uiterste uit elk eindresultaat halen. Van idee tot realisatie is een proces wat bij ons in diverse stadia wordt doorlopen. Aan de hand van impressies, interactieve 3D-modellen en maquettes kunnen wij u een goed beeld geven van het uiteindelijke eindresultaat, “papier is immers geduldig”.

“Wij maken meubels waarop je kunt koken.”

Als ontwerpende meubelmakers, praten wij in onze werkplaats over meubels waarop je kunt koken en beschouwen uw toekomstige keuken als een groot meubel, met name in de detaillering daarvan. Het eindresultaat moet een ‘sieraad’ in de ruimte zijn.

Inlands hout

Voor bijna al onze projecten gebruiken wij uitsluitend inlands hout, oftewel hout dat in Nederland wordt gekapt, zoals Iepen, Eiken en Taxus en heel soms Amerikaans Noten- en Kersenhout, maar die komen veelal rechtstreeks uit Amerika.

Wij werken voor zowel de particuliere als zakelijke markt op landelijk en internationaal niveau. Onze werkplaats in Assen is het bezoekadres (uitsluitend op afspraak).

“It’s as WOOD as it gets!”