Een Eikenhouten wagondelen bar.

Een uniek object gemaakt van wagondelen. Deze bar is ontworpen en gemaakt voor onze opdrachtgever zijn “gentlemen-room”. Een society-room waar hij kan samenkomen met zijn vrienden/relaties. De wagondelen hebben wij deels gevuld met epoxyhars. De grote scheuren zijn gevuld en de kleinere niet, zo blijft het karakter van het “afval-hout” gewaarborgd. Vanwege de maximale lengte van het Eikenhout en het behouden van de tekening was de maatvoering snel bekend. De bar is aan de keukenzijde voorzien van lades en aan de zaalzijde voorzien van een glaswerk- en wijnkast. De verdiepte antraciete lijsten benadrukken de lengte van het object. Tevens breekt dit de hoogte van 1050mm. De hoogte is gebaseerd op de menselijke maat, een “middenmaat” tussen werk- en leunblad. Om het object wel als een “massief blok” over te laten komen hebben we het blad ook in hout uitgevoerd. Onze detaillering is ook voor dit object weer van de hoogste klasse. Waar nodig zijn alle onderdelen in verstek gemaakt. Om de spanning uit het hout te halen zijn de fronts aan de achterzijde ingezaagd. En om de werking zijn beloop te laten gaan zijn er staalprofieltjes ingefreesd.

Zie hier meer van het eindresultaat!

Wagondelen bar

Wagondelen bar

Frank Pouwer

Frank Pouwer bevindt zich vanaf heden in de oude vlamovensteenfabriek te Doorwerth, gelegen aan de A50. De nieuwe bedrijfslocatie ligt in een prachtig natuurgebied in de uiterwaarden van de Rijn, aan de zuidkant van de Veluwe. Het kasteel ‘Doorwerth’, anno 1260, ligt op steenworpafstand. Een unieke ambiance om historische bouwmaterialen uit te zoeken.

Frank Pouwer heeft duizenden vierkante meters hout, historische bouwmaterialen en waterbouwmaterialen op voorraad. U bent van harte welkom op onze voorraden te bekijken onder het genot van een kopje koffie.

– Levering door geheel Europa
– 6 dagen per week geopend zonder afspraak
– FSC 100% recycling keurmerk op aanvraag
– Mogelijkheid het hout zelf uit te zoeken
– Zagen, schaven, borstelen en drogen van het hout

Voor meer info: www.frankpouwer.nl