Noten boomstamtafel

Gisteren voor een opdracht deze enorme Europees Notenhouten boomstam gekocht. Dit moet een Noten boomstamtafel worden. De boomstam komt vers uit Frankrijk en is recent gezaagd. Dit betekent dat de stam nog minimaal 3 zomers in ons drooghok moet. De dikte van de delen is 82mm per plaat en moet uiteindelijk een tafel van 60mm opleveren. De bedoeling is dat wij van 2 plakken een spiegeling maken wat zal resulteren in een gespiegelde Noten boomstamtafel. Als de tafel voor ons zelf zou zijn zouden we hem spiegelen met spint wat een breedte van +/-1300mm op zou leveren. Maar onze opdrachtgevers wilden het liefst een tafel uit één stuk.

Noten Boomstamtafel in wording

Noten Boomstamtafel in wording

“Europees Notenhout is zeldzaam”

De gewenste afmetingen zijn: 900x2350x60mm. In principe niets mis mee, maar Europees Notenhout ligt niet voor het oprapen. En een plaat van 900mm breed is een grote uitzondering binnen de wereldse voorraad. Dus zagen wij van 2 delen het spint weg en spiegelen de delen op het kernhout. Zo komt het eindproduct zéér dicht in de buurt van de originele wens van onze opdrachtgevers.

Investeren in de toekomst

Het is een hele investering zo’n Europees Notenhouten stam, maar kunnen er als het meezit 3 tafels uit halen, waarvan er dus 1 inmiddels is verkocht. Wie weet wordt u over 3 jaar ook wel verliefd over wat er met deze stam allemaal mogelijk is. Het vergt in ieder geval even geduld want de eerste Noten boomstamtafel zal over 3 jaar pas uit de werkplaats komen. Wordt vervolgd…

De helft van de Noten Boomstamtafel

De helft van de Noten Boomstamtafel

Deze boomstam hebben wij gekocht via: http://www.fijnhoutdrenthe.nl/