Begin juni werden wij benaderd met de vraag of wij een Afrormosia outdoor boomstamtafel konden maken. Enige voorwaarde was dat we binnen drie weken konden leveren. Het beloofde een zéér efficiënt en nauwkeurig proces te worden tussen de opdrachtgevers en ons. Met als resultaat deze fantastische Afrormosia boomstamtafel en bijpassende bankjes.

Afrormosia outdoor boomstamtafel

Afrormosia outdoor boomstamtafel

Het proces van deze Afrormosia outdoor boomstamtafel

Hoe ontstaat zo’n boomstamtafel nou eigenlijk? Soms heb je een beetje geluk nodig, dat was zeker het geval bij deze opdracht. Nadat wij deze “vergelijkbare” Afrormosia boomstamtafel i.s.m. Indusigns hadden gemaakt, hebben wij de resterende 3 platen in optie genomen bij de fijnhouthandel. Zoals gezegd, de eerste vereiste was het kunnen leveren binnen 3 weken, want het mooie weer kwam eraan.

Ons uitgangspunt is om de opdrachtgever op alle mogelijke manieren “één te laten worden” met het ontwerp en het materiaal. De uitdaging voor ons bij deze opdracht was dat de opdrachtgevers in België woonden. Dus de passie en kunde die wij normaliter “fysiek” over kunnen brengen aan potentiële opdrachtgevers was hier niet mogelijk. Wat volgde was een week waarin wij de gereserveerde platen zijn gaan fotograferen. Middels deze foto’s en onze ontwerptekeningen kwamen zéér snel tot een wederzijds “goed gevoel”. Na meerdere ontwerpen en wijzigingen over-en-weer, hadden we binnen een week een eindresultaat en offerte op papier. Na goedkeuring zijn de platen geleverd en 2 weken later hebben we de Afrormosia outdoor boomstamtafel en bijpassende bankjes in België geleverd. Net als bij de andere Afrormosia boomstamtafel hebben de broers van Indusigs ook voor deze tafel en bankjes de onderstellen in mat zwart geleverd.

Onze opdrachtgevers zaten in de afrondende fase van de verbouwing van hun droomhuis, maar tussen alle “hectiek en stress” door leefden de opdrachtgevers helemaal op bij het zien van ons eindresultaat. En daar bovenop mochten wij de complimenten ontvangen hoe wij deze opdracht hebben behandeld. Er reden twee zéér blije broers terug naar Smilde.

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-05

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-02

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-03

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-04