Hout

Ondanks onze kennis, voorzieningen en ontwerptechnische toepassingen van hout blijft het een natuurproduct. Hierdoor kunnen kleine oneffenheden, kleurverschillen, scheurvorming en werkingen niet geheel worden voorkomen. Daarnaast zijn de klimatologische factoren van de ruimte waarin onze producten komen te staan belangrijk. Een goede luchtvochtigheid (+/- 50%) is optimaal, bij een dusdanig lage luchtvochtigheid, zal het hout snel en ongelijk willen krimpen dit heeft nadelige gevolgen voor de werking het product.

Afwerking

Onze producten worden standaard meerdere lagen gelakt met een Variocryl blanke lak, voor certificaten e.d. zie hiervoor: www.zweihorn.com. Tafels en aanrechtbladen worden naast de lagen 1-component ook voorzien van de 2-componenten variant hiervan. In de laatste laklaag wordt er een z.g. sunblocker verwerkt waardoor het hout beter wordt beschermd tegen verkleuring. De ene houtsoort verkleurt sneller/anders dan de andere en kan nooit 100% tegen worden gegaan. Mits, nadrukkelijk overeengekomen, kunnen onze producten ook worden behandeld met een z.g. hardwax olie van Osmo.

Intellectueel eigendom

Alle documenten voorzien van het SOOL-logo zijn tot opdracht eigendom van Studio SOOL. Het is niet toegestaan afgestane documenten/ontwerpen te verveelvoudigen of door derden te laten fabriceren, mits schriftelijk overeengekomen via afkoopvergoeding voor gedane arbeid van het ontwerp.

Aansprakelijkheid

Studio SOOL is niet verantwoordelijk voor onjuist of ongepast gebruik van hun producten.

Betaling

Meubels                  50% bij opdracht / 50% na levering

Keukens                 10% bij opdracht / 70% voor fabricage / 20% na levering

LET OP: Vóór start fabricage dienen de termijnen tot levering te zijn voldaan.

Prijzen

Voor particulieren zijn alle genoemde prijzen incl. B.T.W. Voor zakelijke opdrachten zijn de genoemde prijzen excl. B.T.W.

Garanties

Studio SOOL heeft de eindgebruiker duidelijk kenbaar gemaakt dat ondanks het gebruik van kwalitatief perfect hout in principe op hout geen garantie gegeven kan worden. Het product zoals deze onze werkplaats verlaat komt in allerlei verschillende omgevingen en diens factoren welke zeer bepalend zijn voor de duurzaamheid. Dit zijn factoren waarop wij geen invloed hebben en ligt volledig in de hand van de eindgebruiker. Onder normale omstandigheden moet het product goed blijven functioneren en geven wij 3 jaar garantie. Wij kunnen 100% garanderen dat uw product met de grootste zorg is gemaakt met onze vak- en materiaalkennis. Materialen van derden, zoals hang- en sluitwerk en apparatuur e.d., gelden de garantiebepalingen van de fabrikant.

Geldigheid

Onze offertes hebben een geldigheid van 30 dagen.

Eigendom

De (te) geleverde producten blijven eigendom van SOOL tot volledige betaling van hoofdsom, kosten en interesten.

Levering

De levering en montage van onze producten geschiedt door onszelf.

Vertraging

Wanneer leverdatum, om wat voor reden ook, wordt uitgesteld. Wordt een nieuwe leverdatum in overleg bepaald. De lopende planning van Studio SOOL is hierin leidend. Voor levering controleert Studio SOOL of de ruimte, woning en terrein toegankelijk/gereed is voor levering van hun product.

Beeldmateriaal

Foto’s van onze producten mogen wij zonder toestemming gebruiken voor onze eigen reclamedoeleinden. Ook als deze foto’s op locatie bij de eindgebruiker zijn gemaakt.

Onderhoud (hout elementen)

Bij het afnemen/schoonmaken van het product, raden wij aan om dit in de richting van de houtnerf te doen.

Als reinigingsmiddelen bevelen we aan: zuiver warm water evt. met zachte zeep of huishoudzeep, gebruikelijke schoonmaakmiddelen zonder schurende stoffen. Voor het reinigen zelf is het aanbevolen schone poetsdoeken, zachte sponzen te gebruiken. Met warm water evt. + reinigingsmiddel inzepen en met zuiver water afnemen, zo nodig meermaals. Reinigingsproduct totaal verwijderen om strepenvorming te vermijden. Bij reiniging geen slijpende of schurende producten (schuurpoeder, schuurspons, staalwol) gebruiken, geen polijstmiddel, -was, meubelreiniger of bleekmiddel gebruiken. Geen reinigingsmiddelen gebruiken die sterke zuren of zouten bevatten zoals ontkalkers op basis van methaanzuur, sulfaminezuur, ontstopper, zoutzuur, zilverpoetsmiddel of ovenreiniger.

Overig onderhoud

Hiervoor verwijzen wij u door naar de voorschriften van het betreffende onderdeel (apparatuur, werkbladen etc.). Bij twijfel contact opnemen met fabrikant van dat product.

Apparatuur

Garanties en bepalingen volgens fabrikant, bij defect contact opnemen met fabrikant van betreffend product. Veel producten kunnen worden geregistreerd, wij raden u aan dit te doen.